Praktijk voor training in mindfulness en (zelf)compassie
 
 

Contact:
Michèle Belder
Prakijk Puntegale
Puntegaalstraat 419
3024EB Rotterdam
email: info@praktijk-puntegale.nl
tel: 06-29171734

facebook praktijk puntegale

Laatste update website:
10 juni 2024


linkedin

   
 

Praktijk Puntegale

  Michèle Belder
In 2006 heb ik Mindfulness leren kennen en sindsdien beoefen ik Mindfulness. De beoefening van Mindfulness brengt mij plezier, meer bewust (intenser) aanwezig zijn en een meer milde, accepterende houding. Ook voor moeilijke momenten in mijn leven.


Ik vind het fijn om mensen in Mindfulness te begeleiden en te zien hoe ieder er voor zichzelf uit kan halen wat op dat moment in zijn/haar leven past. Om daar aan bij te kunnen dragen geeft mij voldoening en plezier.

Na afgestudeerd te zijn in de geneeskunde in 1999 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ben ik 12 jaar werkzaam geweest als zelfstandige in de internetbranche met geneeskunde als speciaal aandachtsveld. Als Mindfulnesstrainer ben ik in 2013 opgeleid aan de mindfulnessacademie (toen nog Centrum voor Mindfulness) in Amsterdam. Als compassietrainer ben ik opgeleid door Frits Koster en Erik van de Brink. Ik ben geïnteresseerd in Body-Mind Medicine en geef Mindfulnesstrainingen en Compassietraingen aan kleine groepen of als individueel traject.

- Lid VMBN (Vereniging Mindfulness-Based Trainers in Nederland en Vlaanderen) categorie 1, lidmaatschapnummer 2013354.
- Drs. Geneeskunde 1999
- Zen beoefend van 2007 t/m 2020 onder leiding van Gretha Jikai Roshi bij Zenrotterdam.
- BSc psychologie behaald in  2022.

Meer weten?
Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met:

Michèle Belder
Email: info@praktijk-puntegale.nl
Telefoon: 06-29171734

Adres Praktijk
Praktijk Puntegale
t.a.v. Michèle Belder
Puntegaalstraat 419
3024EB Rotterdam

 

 
 

 

 

 
Mindfulness trainingen Praktijk Puntegale Rotterdam

-
Praktijk Puntegale
mindfulnesstrainingen in Rotterdam PraktijkruimteDeelnemers ervaring

De cursus mindfulness heeft mij veel gebracht. Dankzij de oefeningen en de inzichten voelde ik mij na afloop meer in balans.
De acht bijeenkomsten boden een basis waarop ik voort hoop te bouwen.
Ik dank Michèle voor alles wat ze heeft aangedragen en vooral ook voor de vriendelijke, respectvolle manier waarop ze dat heeft gedaan.

------

"De mindfulnesstraining heeft mij in positieve zin verrast. Doordat ik al ervaring had met meditatie, dacht ik, dat dit een uitbreiding van reeds bekende kennis zou zijn. In de praktijk heeft Mindfulness ook wel veel raakvlakken, maar is het toch net weer anders. Allebei bevalt mij wel.

Veel geleerde zaken pas ik momenteel dagelijks toe. Ik hoop dat ik de scherpte kan opbrengen om dit te blijven doen, omdat het een verrijking is van mijn leven. Een valkuil is om terug te vallen in oude gewoonten.

Door de duur van de training en de intensiteit ervan krijg je een goede gelegenheid om die oude gewoonten te doorbreken. Even een ademruimte pakken, even concentreren op je ademhaling of even gewoon waarnemen/ ervaren wat je voelt en waar je het voelt in je lichaam. Het zijn even eenvoudige als simpele handelingen, die de kwaliteit van je leven enorm kunnen vergroten, omdat je reacties net wat scherper of andersom juist genuanceerder zijn. Dit komt relaties in het algemeen ten goede en is zeker op de werkvloer van een kantoortuin een grote meerwaarde."

------

 


 
 
 
 
Praktijk Puntegale - Training in mindfulness en (zelf)compassie in Rotterdam
Michèle Belder / info@praktijk-puntegale.nl / tel: 06-29171734